Over

Tone Drums is ontstaan in 2017. Ter nagedachtenis van mijn vader besloot ik om van zijn eikenhouten salon tafel een snaredrum te bouwen. Mijn vader had als metaalbankwerker een grote voorliefde voor roestvast staal. Vandaar mijn keuze om de hardware uit te voeren in roestvaststaal. In samenwerking met lokale bedrijven is de hardware ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd. Met trots wordt het eerste prototype gepresenteerd. Een uit staven opgebouwde eikenhouten snare drum van hoge kwaliteit, geheel voorzien van RVS304 hardware. De eerste “Tone Drum” is geboren. De naturelle uitstraling van het gewaxte eikenhout samen met de RVS hardware geven een robuust uiterlijk. Een perfecte match met perfecte “Tone”. Gezien het plezier dat het bouwen van deze snaredrum me heeft gegeven wil ik graag handgemaakte snare drums blijven bouwen voor andere drummers of liefhebbers. Geen seriematige productie maar exclusieve unieke handgemaakte snare drums afgestemd op uw wensen.

Hieronder een korte impressie van het proces. 

We zijn ontzettend trots op wat ToneDrums heeft bereikt. De klank is prachtig. De kwaliteit en uiterlijk is geweldig. En bovenal is het speelgevoel fenomenaal!
Tone Drums creators Edwin van Lieshout en Toine van der Wielen
Edwin van Lieshout (Eigenaar Osseman BV)
Toine van der Wielen (Eigenaar ToneDrums)

Werkplaats

working on a snare drum in my workshop

Hier begint al het plezier! Het lijkt misschien een kleine werkplaats, maar hier wordt groots werk geleverd. Al onze snare drums zijn met de hand gemaakt met precisie en passie. De snare verlaat de werkplaats pas wanneer aan de hoogste kwaliteitsnormen is voldaan. 

Bezoek

Geen probleem als u de werkplaats wil bezoeken of uw favoriete snare drum wil zien en horen. Laat een bericht achter met uw contactgegevens en wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Like ons

Leuk als u een bericht achter laat op een van onze social media kanalen.