Testimonial: New snare for Eric

Eric bought a snare drum

Enige tijd geleden was ik met mijn band, FenderLee, opnames aan het maken voor onze nieuwe website. Tijdens een pauze, tussen de opnamesessies door zei onze toetsenist dat hij een artikel in het Brabants Dagblad had gelezen over iemand die snaredrums bouwt van oude tafels. Dat intrigeerde mij en ‘s avonds heb ik Google eens aan de tand gevoeld.

Passie

Al snel kwam ik bij Tone Drums terecht en raakte ik onder de indruk van de mooie website en de passie die sprak uit de inhoud van de site. Een afspraak was snel gemaakt en ik was positief zeer verrast wat Toine van der Wielen mij liet zien. Prachtige massief houten snaredrums, mooi gemaakt. Massief hout en roestvrijstalen, speciaal ontwikkelde, hardware, heel bijzonder. Ik kreeg het gevoel dat er over het ontwerp en de signatuur écht was nagedacht! Ter plekke besloot ik om Toine er ook één voor mij te laten maken. Een bijzondere, een acht inch diepe snare. Zoals de meeste drummers heb ik meerdere snaredrums, hout, aluminium en messing varianten. Een massief houten, acht inch diepe snare had ik nog niet. Ik koos voor eikenhout, een harde houtsoort.

Bouwproces

Via fotootjes op Whatsapp werd ik door Toine op de hoogte gehouden van het bouwproces. Langzaam maar zeker zag ik een stapel massief houten planken transformeren tot een prachtige, secuur gebouwde snaredrum. Met iedere stap werd ik enthousiaster. Kort geleden heb ik mijn snare opgehaald. Nummer 3 stond in de ketel gebrand, ik ben één van Toine zijn eerste klanten. Ik weet zeker dat velen mij zullen volgen. Ik heb een prachtige snaredrum aan mijn collectie toegevoegd. Een luide knal, een mooie diepe sound en makkelijk te stemmen. Deze wordt mijn vaste snaredrum bij mijn DW drumstel en ik zal er vast vele optredens op spelen. Toine, het is “keigoed”, ik ben zeer tevreden en ik ben een trouwe supporter van Tone Drums!!

Eric Bouwer Bergharen